FILMANMELDELSE: Robot Dreams
Film

FILMANMELDELSE: Robot Dreams

FILMANMELDELSE: Robot Dreams

 

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: Robot Dreams

© Angel Films

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

‘ ……. jeg blev grebet om hjertet og stemningen i filmen ….’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Året er 1984. Hund, Dog, bor alene i New York, Manhattan, hvor alle beboerne i byen er forskellige dyr. Han spiller et TV-spil, varmer sin mad i mikroovnen, det samme hver dag, han er lidt trist og ensom. Pludselig dukker en reklame op, med tilbud om at kunne købe en Robotven. Han bestiller den. Dog modtager Robot med posten og samler ham. Dog tager Robot med ud for at se byen. De tager til Central Park, hvor de bl.a. løber på rulleskøjter. Underlægningsmusikken starter her i bedste 80’er stil med Earth, Wind & Fires “September”, der er den gennemgående melodi i filmen. Som månederne går, bliver de uadskillelige venner.

Rust

Da sommeren er ved at være slut, tager Dog Robot med til stranden. De leger hele dagen i vandet og falder i søvn på stranden. Da de vågner, er alle andre gået og opdager, at vandet har fået Robot til at ruste. Dog kan ikke flytte Robot, han er for tung, og må tage hjem. Næste dag vender Dog tilbage til stranden og opdager, at den er lukket indtil 1. juni næste år Et hegn er sat op, så han kan ikke komme ind til Robot. Desperat prøver Dog at bryde ind og bliver anholdt af politiet. Han må vente til den 1. juni, før han kan komme tilbage og redde Robot.

 

 

 

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: Robot Dreams

© Angel Films

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mister sit ben

Tre kaniner kommer sejlende i strandkanten og opdager at deres båd er utæt. De finder Robot på stranden. De giver ham en drink, der frisker ham op, så han kan forlade stranden. Han vender tilbage til Dogs lejlighed og opdager, at det hele var hans fantasi der spillede ham et pus. Kaninerne har taget et af Robots ben og en tå, for at reparere deres båd. De lader Robot være tilbage på stranden.

 

Vinteren er kommet og sneen falder. Robot drømmer om at finde Dog, men Robot er frosset til is. Dog tager til Catskills for at møde nye venner, men han brækker armen i en slædeulykke. Frosten fortsætter og Robot drømmer om at komme hjem. Foråret er på vej og Dog har fundet en ny ven, Duck-And og de tager på fisketur, men Duck flytter til Europa og Dog er igen alene.

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: Robot Dreams

© Angel Films

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: Robot Dreams

© Angel Films

 

 

 

 

 

 

 

En abe kommer ind på stranden for at klunse og finder Robot. Aben sælger ham til skrald. 1. juni vender Dog tilbage til stranden, men finder kun Robots ben. Vaskebjørnen Rascal besøger skraldepladsen opdager Robots hoved og nogle løsdele. Kan Rascal genopbygge Robot? Bliver Robot levende igen? Finder han sin gamle ven Dog? Dog har imellem tiden købt en ny robotven, Tin, bliver de ved med at være venner?

Astrid – junioranmelder

Kulturinformations junioranmelder, Astrid på fire år, var meget begejstret. Jeg må erkende, at jeg intenst skulle følge med i handlingen, fordi jeg hele tiden havde travlt med at spørge Astrid, om hun var med. Hun blev lidt irriteret på mig, og sagde at hun syntes det var ret nemt. Hun sagde ikke en lyd resten af filmen, hun var helt koncentreret. Astrid fandt hurtigt ud af, hvem der var hvem og at det var synd for Dog, at han var ensom.

 

Vi talte om venskaber og relationer da vi tog hjem. Hun vidste godt hvad det ville sige at være alene. Hun kendte en dreng, som altid sad alene i børnehaven, men nu var de begyndt at lege med ham. Der var lige det med ‘at ruste?’ – som vi fik på plads uden for biografen. Der var heldigvis en repos på strøget der var rusten, så var det nemt at forklare.

Venskaber er vigtige

Det er en film om venskaber og vigtigheden i, at dele sine tanker med andre. Den længsel vi alle har i os, om at nogen virkelig kan holder af en, er basal og venskaber kan vare livet ud. En anden smart finesse er, at alle beboerne i byen er forskellige dyr. Ligesom vi mennesker heller ikke er ens hverken i udseende eller mentalitet. Filmen vil sætte gang i mange spændende samtaler mellem børn og voksne. Først undrer man sig over at der ingen dialog er, med det er et genialt greb, for følelserne fremstår tydelige, uden at være overdrevene.

 

Filmen er både sød og rørende, uden at være sentimental. Jeg blev grebet om hjertet og stemningen i filmen. Det er fantastisk at kunne gå ind og se en børnefilm, der bogstaveligt talt har et fornuftigt budskab og indhold, undskyld Disney og jer andre, og er for alle i alle aldre.

 

 

 

 

 

 

KULTURINFORMATION

© Angel Films

 

 

 

 

 

 

KULTURINFORMATION

© Angel Films

 

 

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: Robot Dreams. Fransk- Spansk Animationsfilm. Filmen er instrueret og skrevet af Pablo Berger. Baseret på Sara Varons roman af samme navn. Musikken er skrevet af Alfonso de Villallonga. Filmen er uden dialog.

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: Robot Dreams – se trailer her

 

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: Robot Dreams er skrevet af Louise Frevert, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm