DUFTEN AF ROSER
Film

DUFTEN AF ROSER – en filmanmeldelse✮✮✮✮

DUFTEN AF ROSER – Fransk feel good movie

 

DUFTEN AF ROSER

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

Filmen DUFTEN AF ROSER handler om kvinden Eve, der spilles af den vidunderlige og sødmefyldte Catherine Frot. Vi husker især skuespilleren fra film som ‘Sage Femme’ hvor hun delte hovedrolle med Catherine Deneuve.

 

Eve har sin eget gartneri, hvor hun dyrker særligt udvalgte roser. Men det går desværre ikke så godt, for hun kan ikke indfri sine regninger. Hun er håbløst bagefter med betalingerne. Men hun er langt fra villig til at give op.

 

Det er kun hende selv og hendes sekretær, der er beskæftiget på gården og der er alt for meget arbejde med roserne til, at det kan fortsætte.

Vinder hun konkurrencen?

Man ser, at hovedpersonen Eve, deltager i en rosenkonkurrence med en ny form for rose, hun har fremarvlet. Desværre vinder hun ikke, men vinderprisen modtages af en slags industrialiseret rosenarvler, som nu for ottende år i træk vinder prisen.

 

 

DUFTEN AF ROSER

 

 

Mystiske personer

En dag arriverer tre personer til Eves rosengård – to mænd og en kvinde. Sekretæren har sendt bud efter dem og det viser sig, at det er personer, som skal resocialiseres. De har begået forskellig kriminalitet før bl.a. indbrud.

 

Denne baggrund vil Eve nu udnytte, for hun skyer ingen midler for at få den perfekte rose. Hun vil have en af sine roser, som skal være ‘moderen’ til den fremtidige rose parret med en ‘fader’, som hun ikke er indehaver af, men som hun er villig til at sætte alle midler ind på for at erhverve. Hvor vidt det lykkes, skal ikke røbes her.

 

 

DUFTEN AF ROSER

 

 

 

De tre, der er ved at blive resocialiserede mennesker, indvilliger kun i at assistere hende, hvis hun vil love dem fastansættelse. Det løfte må hun så aflægge, men hun kan dårligt brødføde sig selv.

 

Men det viser sig, at de 3 tidligere kriminelle går all in for at hjælpe hende på fode igen og er villige til at stemme dørklokker rundt omkring for at sælge blomster for hende. De finder også på andre opfindsomme badutspring, når de står ved en bod for at sælge roser, for at forøge omsætningen.

Stædig udholdenhed

Indehaveren af roserne er ikke villig til at resignere, selv om tiderne bliver hårde. Hun er parat til både at tage lån i gården og sælge forskellige ting. Hun vil ikke give sig, men kan hun til sidst blive nødt til at kaste håndklædet i ringen?

 

Hun får adskillige tilbud om ansættelse hos slangen i paradiset, den tidligere omtalte industrialiserede rosendyrker, men det er naturligvis ikke hendes drøm. Desuden synes hun, at hun skylder sin fader, som startede rosenavlen, at vedblive med at eje gartneriet og dyrke sine roser.

 

 

 

DUFTEN AF ROSER

 

Resocialisering

Selv om man skal resocialiseres, kan man jo godt have skjulte evner, man ikke selv tillægger værdi. Den tro på evner fremelsker Eve i den ene af de ansatte nemlig Fred. Hun finder også ud af, at hans historie måske ikke altid har været så nem. Kan der ligefrem fremvokse et venskab mellem en indehaver af et velrenomeret gartneri og en kriminel? Eve var oprindelig skeptisk og fjendtlig overfor de tre nye medarbejdere på gården.

 

En duftende, smuk, fransk feel good movie, måske med temaer man har set før, men ikke desto mindre temaer, der vedbliver med at aktuelle så som, hvordan og på hvilket grundlag opstår venskaber, om at tro på, at udfordringer kan overvindes, at mennesker kan udforske og anvende deres potentiale, hvad det så end består i.

 

 

 

DUFTEN AF ROSER er at finde i landets biografer netop nu.

 

 

 

 

Indlægget er skrevet af G. Boeholt, KULTURINFORMATION