Litteratur

BOGFORUM 2021 – højdepunkter

BOGFORUM 2021

I

BELLA CENTER COPENHAGEN

 

Bogforum i Bella Centret

 

 

 

Dette års BOGFORUM havde taget tilløb i to år, og derfor var der i år ekstra meget på programmet. Her vil vi se på blot nogle få nedslag i højdepunkterne.

 

Bo Lidegaard

BOGFORUM 2021 I BELLA CENTER COPENHAGENBo Lidegaard fortalte om sin genskrivning af det tidligere to bindsværk om Jens Otto Krag. Vi har nu fået ét bind, som er revideret, men dog på 700 sider. Bogen hedder ganske enkelt JOK. Vi planlægger anmeldelse af værket senere ved Festus Steinmeier, der tidligere har anmeldt ‘Uden mandat‘ også fra Lidegaards hånd. Begge bøger er fra forlaget Gyldendal.

 

 

 

 

Maria Kjær Themsen

BOGFORUM 2021 I BELLA CENTER COPENHAGENPå Strandberg Publishing kunne man blandt andet møde Maria Kjær Themsen, der fortalte om sin bog BERØRT. Hun fortalte, hvordan samtidskunstens opgave må være at ‘vække’ noget i folk, uanset om det være sig minder, glæde eller forargelse. Themsen har bygget sit værk op bevidst traditionelt og inddelt afsnittene i kategorier. Vi anmeldte BERØRT tidligere på året, og du kan også finde vores anmeldelse i Tidsskriftet KULTURINFORMATION.

 

 

Carsten Jensen

Carsten JensenCarsten Jensen fortalte om sin nye bog ØVELSER I AFSKED en coronakrønike, der fik sin tilblivelse under pandemien. Forfatterens hustrus søn mister livet lige ved coronas begyndelse og bliver blot 25 år. Den unge mand er klimaaktivist og det har vist sig, at hans alt for tidlige bortgang skyldtes en hjertefejl. Carsten Jensen citerer visdoms ord, der rammende beskriver sorgen. ‘Man kommer igennem det, men man kommer aldrig over det’, fortæller forfatteren en god ven havde vist sin sympati med at udtale. Jensen kommer også med et opråb til ‘de sløve’ politikere om at gøre noget ved klimaproblemerne – ‘befolkningen er klar, men er politikerne?’ spørger forfatteren.

 

 

Søren Ulrik Thomsen

Søren Ulrik ThomsenSøren Ulrik Thomsen fortæller om sin seneste udgivelse STORE KONGENSGADE 23. Thomsen leverer her et essay, han har haft undervejs i årtier. Det handler om hans opvækst med sin psykisk syge mor, og om hvordan hun mod forventning bliver fuldstændig rask og oplever 4 årtier fuldstændig ude af sygdommens greb. Vi bringer en anmeldelse snarest.

 

 

 

 

Leif Davidsen

Leif Davidsen

FORRÆDERENS BØRN af Leif Davidsen, har vi anmeldt, da den udkom og du finder vores anmeldelse her eller i Tidsskriftet KULTURINFORMATION vinter-udgaven 2020/21. Davidsen fortalte om sin spændende og i øvrigt altid grundige research til bogen. Samtidig fortalte forfatteren, at en roman ikke nødvendigvis bør være ‘realistisk’, men altid ‘plausibel’ i dens fiktions skildring. Små eller store afsæt fra virkelighedens verden danner ofte grundlag for Leif Davidsens bøger, og væves ind i fiktionen og persongalleriet m.m. En ny bog med titlen LENINS BODYGUARD forventer Davidsen at kunne udgive i foråret 2022. Den historie bygger på det faktum, at Vladimir Lenin, før han blev berømt og berygtet, rent faktisk opholder sig en måned i København, hvor han ‘studerer’ vores andelsbevægelse. Vi ser frem til den historie, når den vanen tro udgives på forlaget Lindhardt og Ringhof.

 

 

 

KAMP, JAGT OG PRAGT

Davids SamlingFestus Steinmeier har senest anmeldt det gigantiske værk KAMP, JAGT OG PRAGT fra folkene hos Davids Samling. Hos Strandberg Publishing kunne vi høre en af forfatterne til bogen fra Davids Samling Joachim Meyer fortælle om de enorme kunstværker i form af våben fra den islamiske verden. De umådeligt veldekorerede våben kan man kalde ‘mandssmykker’ og er at sidestille med nutidens Rolexure, der måske er besat med ædelsten og diamanter og som man kan dykke med ned til 200 meter. Steinmeier gav KAMP, JAGT OG PRAGT hele 6 stjerner og hans anmeldelse blev bragt i Tidsskriftet KULTURINFORMATION. Boganmeldelsen kan også læses her.

 

 

 

Jim Latrache-Qvortrup

Mads Brügger‘The Mole’ fra Mads Brüggers dokumentar om international våbenhandel nyder det mere borgerlige navn Jim Latrache-Qvortrup. Jim har nu udgivet en selvbiografi med den enkle titel JIM. Her fortæller Jim ‘om sit tidligere liv’ dels som fremmedlegionær, men også om en kriminel karriere, der førte til fængselsstraf. Alt det har Jim lagt bag sig og lever nu på den rigtige side af loven. Forfatteren og undertegnede er jævnaldrende og har efterhånden stødt en del på hinanden i vores københavnerliv. Jeg kan bevidne, at Jim Latrache-Qvortrup er ligeså rar, som han ser ud.

 

 

Ib Michael

GyldendalDE SYV REJSER af Ib Michael er en herlig lille bog, dog fyldt med en masse spændende rejseinformation. Den er udgivet af Gyldendal, og du kan læse vores anmeldelse her. Jeg fik lejlighed til at rose forfatteren for at han aldrig taler ned til sine læsere, men taler op til dem. Jeg fik også signeret mit eksemplar af Ib Michael Rasmussen.

 

 

 

Svend Brinkmann

Anne Sophia HermansenAnne Sophia Hermansen interviewede Svend Brinkmann omkring bogen VI ER DET LIV VI LEVER. Her fortalte Brinkmann om bogens hovedperson ‘Lily’, der gennem livet har måttet leve med nogle måske forkerte valg fra sin ungdom, og hendes coping strategi omkring disse valg. Det er ikke alt i vores liv, vi selv har indflydelse på. Bogen er blevet anmeldt af vores G. Boeholt skribent og du kan finde hendes anmeldelse her. Bogen er blevet udgivet på Politikens Forlag.

 

 

 

 

BOGFORUM 2021 I BELLA CENTER COPENHAGEN vil blive husket af mange, da den gjorde det ud for to års bogmesser. Nu kan vi se frem til næste års BOGFORUM 2022.

 

 

 

BOGFORUM 2021 er skrevet af Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION