Litteratur

HISTORISKE DAGE 2023

HISTORISKE DAGE 2023

reportage af Louise Frevert

 

 

 

HISTORISKE DAGE 2023

 

 

 

 

Historiske dage er en maraton weekend, hvor den danske historie gennem tiden er i højsædet. Et rent slaraffenland af små historiske godbidder. Dagene organiseres af Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup og Herning. Historiske Dage bliver finansieret af Københavns Kommune og en række fonde.

Komprimeret historie

 

Der skal noget til, for at kunne etablere 5 scener, 75 udstillere og 150 events fordelt over 2 dage. Det er et imponerende tiltag og er Danmarks største historiefestival. Her er muligheden for at stifte bekendtskab med historiens vingesus på superkort tid. Det er en god idé, for det er ligesom smagsprøver. Det er meget bedre lige at kunne smage, kigge, dufte og opleve og så bagefter fordybe sig i det der tiltaler en mest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HISTORISKE DAGE 2023

 

 

 

 

 

 

 

Her er alt fra historiens fyldte hylder. Anden Verdenskrig, kvinder i vikingetiden, museer, sporvogne i Danmark, Det sidste Kongemord, det er helt utroligt alsidigt og jeg vil påstå, at det vil være muligt at finde et emne, som kan fange selv den mest kræsne historieinteresserede. På de 5 scener skifter emnerne enten hvert tyvende minut eller hver halve time, alt afhængigt af emne og scene. Det hele bliver afviklet hurtigt og professionelt.

 

Der er mange fantastiske bogforlag med på udstillingen, og der er mulighed for at købe bøger til reduceret pris. Det er dejligt at observere at de historiske bøger går som varmt brød.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ian Kershaw

Her ses Ian Kershaw. Læs vores anmeldelse her. Foto: Hasse Ferrold

 

 

 

 

Hvis du ikke nåede det i år, kan du godt allerede nu sætte et kryds i kalenderen til næste års Historiske Dage. Dagene er for alle i alle aldre. Specielt vil teenagere drage fordel af et besøg. Med det tempo vi bevæger os i hverdagen, vil dette event kunne give historietvivlere blod på tanden. Historien i alle afskygninger er en del af vores kultur.

 

Vi er et produkt af fortiden, på godt og ondt, og vi skal passe på at vi ikke bliver historieløse, fordi vi glemmer vores historie i hverdagen. Vi er ovenikøbet heldige at have en lang og massiv historie bag os. Vores kongerække kan dateres mere end 1000 år tilbage, det er sandelig ikke alle folkeslag der kan prale af det. Vi skal være glade for vores historie og i videst muligt omfang give den videre til vores børn og børnebørn.

 

Et tiltag som Historiske Dage får os til at huske vores rødder og være stolte over vores land. Hvis en pause er tiltrængt, er der etableret små oaser, hvor hjerne og krop kan få brændstof. Glæd jer til næste år.

 

 

 

 

 

 

 

HISTORISKE DAGE 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nogle af udstillerne: Forlag: Frydenlund, Turbine, Gad, Politiken, Lindhardt & Ringhof, Æra, Kristeligt Dagblads Forlag, Forlaget Ådalen, Gyldendal. Andre: Teater Museet, Forstadsmuseet, Brandmuseet, Oplevelsescenter Nyvang, Lyd på museet, Middelalder Centret Nykøbing F, Skolehistorie, Ringsted Radiomuseum og mange flere.

 

 

 

HISTORISKE DAGE 2023 fandt sted i Øksnehallen

 

 

 

Se mere om HISTORISKE DAGE 2023 her

 

 

 

HISTORISKE DAGE 2023 er en reportage skrevet af Louise Frevert, KULTURINFORMATION